Bufons del foc

La Colla de diables Bufons del Foc neix l’any 1996 a Badalona, dins l'Associació de lleure Gripau Blau, amb l’ànim de promoure la cultura popular catalana a través d’una tipologia d’espectacle, el pirotècnic, molt arrelat en actes i festes tradicionals del nostre país. La finalitat de la colla és tant la realització d’espectacles com la difusió de les festes tradicionals que tenen com a base el foc, organitzant sortides a diferents indrets de Catalunya, per tal de conèixer i participar activament en la vida cultural i festiva de la nostra terra. 

L'any 2017, amb la celebració del nostre 20è aniversari, ens constituïm com una entitat pròpia i independent de L'Ass. de Lleure Gripau Blau, i neix L'associació Diables Bufons del foc.

Actualment formem part de diverses entitats de gestió i organització de festes de Badalona com ara COENBACU TRAPOCA, Comissió de festes de Badalona i l'Associació de Festa Medieval.


Els petits

La colla de diables infantil, batejada per Diables del port, apareix amb el nom de La Flama Entremaliada i posteriorment adobta el mateix nom de la colla gran. És la primera colla de diables infantil de Badalona. 


Bufons del toc

L'any 2008 es crea la branca de la colla anomenada Bufons del toc, el grup de percussió que ens acompanya a totes les actuacions de foc a part de tenir-ne de pròpies.
Bufons del toc és un dels grups de percussió pioners de la nostra ciutat amb una música d'estil Batucada.